AAL: Største måned i lufthavnens 79-årige historie

September 2017 bød på et rekordhøjt antal passagerer til og fra Aalborg Lufthavn – med en vækst på 3,5 procent i forhold til september 2016. Derved blev september 2017 den største måned nogensinde i lufthavnens historie, og slog samtidig rekorden for flest udenrigspassagerer på én måned.

September er en måned med godt gang i erhvervslivet efter sommeren, og samtidig også en måned, hvor mange vælger at tage af sted på ferie. Det kunne i høj grad ses i trafiktallene for september 2017, hvor antallet af rejsende til udenlandske destinationer nåede et rekordhøjt niveau med en vækst på 44,5 procent i forhold til september 2016, skriver Aalborg Lufthavn i en meddelelse.

Med en kæmpe vækst i udenrigstrafikken, mindre tilbagegang i indenrigstrafikken og færre charterpassagerer, rejste der alt i alt 155.547 passagerer til og fra Aalborg Lufthavn i 2017 mod 150.307 i 2016. Det er en samlet fremgang på 3,5 procent, som betyder, at september 2017 dermed er den største måned nogensinde i lufthavnens 79-årige historie.

Udenrigstrafikken slår alle rekorder

Udenrigstrafikken i Aalborg Lufthavn har i september 2017 haft en månedsvækst på 44,5 procent eller 15.467 passagerer i forhold til samme måned sidste år. Således rejste 50.218 passagerer til udlandet i 2017 mod 34.626 i 2016. Den massive fremgang skyldes primært de nye udenrigsruter til Oslo, London og Antalya, større kapacitet til blandt andet Malaga og Mallorca og en stabil vækst på ruter som f.eks. Aalborg-Amsterdam.

– ‘Denne september har været bemærkelsesværdig for udenrigstrafikken, der med en kæmpe vækst når helt nye højder og slår rekorden for flest udenrigspassagerer i en enkelt måned. I hele september var der i alt 774 afgange, hvoraf specielt den øgede kapacitet til Malaga har haft stor indflydelse på væksten – faktisk over 2.000 flere passagerer på denne rute end samme måned sidste år’, siger lufthavnsdirektør Søren Svendsen til hjemmesiden aal.dk

Større fokus på indenrigstrafikken

Indenrigstrafikken går tilbage med 4,7 procent. Således var der 80.756 indenrigs-passagerer i september i år mod 84.588 sidste år.

– ‘Vi er i denne uge, sammen med blandt andet SAS, Norwegian og Københavns Lufthavne, gået i gang med en større indenrigskampagne, der skal skabe fokus på de 17 daglige afgange mellem Aalborg og København. Kampagnen giver en forventning om, at specielt flere fra Københavnsområdet får øjnene op for de gode muligheder der er for at flyve til Aalborg og blandt andet opleve Nordjylland’, slutter Søren Svendsen.

Antallet af charterpassagerer var i september 2017 på 24.573, hvor dette tal var 30.738 passagerer i september 2016 – en tilbagegang på 20,2 procent. Tilbagegangen skyldes de færre charterafgange til Tyrkiet.