AAL: Nyt instrument-landingssystem etableret

Et nyt landingssystem med ILS CAT III-klassificering er taget i brug i Aalborg Lufthavn. Det betyder, at eventuelle gener for flytrafikken på grund af dårlige vejrforhold forebygges betydeligt, da kommercielle fly med det rette udstyr fremover kan lande i al slags vejr.

Det nye og optimerede system blev taget i brug den 25. maj, og hele installationsprocessen er forløbet problemfrit.

Søren Svendsen, direktør Aalborg Lufthavn

– ‘Det er en stor dag i Aalborg Lufthavns historie, da en CAT III klassificering i høj grad kommer til at styrke flytrafikken ind og ud af Aalborg. Vi har været glade for samarbejdet med Flyvestation Aalborg, Naviair og Indra Navia i dette projekt, der alle har gjort en kæmpe indsats for projektets realisering, og nu ser vi frem til at se det hele i drift’, siger lufthavnsdirektør Søren Svendsen.

Det flyvetekniske begreb CAT er et udtryk for, i hvor dårligt vejr det stadig er muligt at lande flyet i en lufthavn. De installerede landingssystemer bestemmer CAT-klassificeringerne i en lufthavn, hvor Aalborg Lufthavn har en CAT I, II og nu III-klassificering, der gør det muligt for fly at lande i vejr med en sigtbarhed ned til 0 meter. Derfor vil selv tæt tåge ikke skabe udfordringer for flytrafikken.