CPH: 1 million flere rejsende i Københavns Lufthavn i 2015

Flere rejsende på de lange ruter bidrager betydeligt til væksten i Københavns Lufthavn.

I 2015 rejste flere end 26,6 millioner gennem lufthavnen. Det er en stigning på en million sammenlignet med 2014 svarende til 3,8 pct. Endvidere er der flere som rejser til Danmark – både fra Europa og resten af verden, skriver Københavns Lufthavn i en pressemeddelelse.

Julemåneden satte endnu engang rekord med knap 2 mio. rejsende, hvilket var 12,5 pct. flere end samme måned året før. Dermed lander Københavns Lufthavn et år med et rekordhøjt antal rejsende: 26.610.332 rejste til og fra Københavns Lufthavn i 2015, hvilket svarer til en vækst på 3,8 procent.

En af årsagerne til den høje vækst er flere rejsende på de lange ruter, siger administrerende direktør, Thomas Woldbye:

– ”Antallet af lange ruter til og fra København er fordoblet i løbet af det seneste tiår, og alene sidste år kom der fem nye interkontinentale destinationer på vores rutekort. Flere ruter betyder også flere passagerer, og alene i december var der 15,2 pct. flere rejsende på de lange ruter, som således vokser betydeligt hurtigere end gennemsnittet. Vi har derfor i løbet af året udvidet Finger C til at håndtere de mange flere rejsende, ligesom vi har udvidet landingsbanen, så vi nu kan håndtere de allerstørste fly som Airbus A380, der netop er begyndt daglige flyvninger til København i december”, forklarer Thomas Woldbye.

I løbet af 2015 har Norwegian bl.a. startet direkte ruter til Las Vegas, Puerto Rico og de Vestindiske øer. I 2016 åbnes yderligere interkontinentale ruter, bl.a. til Miami og Boston.

Københavns Lufthavn har i mange år arbejdet for at øge antallet af rejsende til Danmark, og syv ud af 10 af de nye rejsende i 2015 var også netop turister og forretningsrejsende, der besøger Danmark.

– ”Flere ruter betyder bedre dækning af verdens markeder. En vigtig kilde til vækst er flere tilrejsende passagerer, som har været et strategisk mål for os, da det betyder en reel udvidelse af markedet og bidrager direkte til økonomien i regionen. Derfor er det godt at se at 2/3 af væksten stammer herfra. I de kommende år udbygger og udvider vi lufthavnen, så vi er parat til at tage imod 40 millioner rejsende om året, og det bidrager til at sikre vækst og arbejdspladser i hele Danmark”, siger Thomas Woldbye.

I alt rejste 26.610.332 passagerer gennem lufthavnen, hvilket er 3,8 procent flere end sidste år. Den europæiske trafik steg med 4,4 procent, mens indenrigstrafikken faldt med 2,9 procent, hvilket især skyldes et fald i foråret. I december steg indenrigstrafikken med 10,2 pct. set i forhold til året før.